Medicinski magazin

Važno obaveštenje – upozorenje

Pretpostavljamo da su ljudi iz Vikipedije pažljivo i uz konsultacije sa stručnjacima raznih profila sastavili tekst koji sledi. Zato, za potrebe našeg portala, taj tekst samo prenosimo i na njega se POZIVAMO.

Molimo vas da pročitate ceo tekst pre nego što zatvorite ovu stranu

Vikipedija sadrži mnoge članke s temama iz oblasti medicine. Međutim, ona ne daje nikakve garancije, niti tvrdi da su informacije koje ovde možete naći pouzdane. Ne postoji apsolutno nikakva garancija da bilo koja izjava u vezi sa medicinskim pojmovima jeste istinita, korektna ili precizna. Veliki broj članaka, delimično ili u potpunosti, napisali su neprofesionalci. Čak i ako su rečenice i izjave o medicinskim pojmovima istinite i pouzdane, saveti koji se daju ne moraju odgovarati vama, niti simptomi koji se pominju ne moraju odgovarati i vašim simptomima.

Informacije medicinske prirode koje možete naći na Vikipediji su , u najboljem slučaju, opšte prirode i ne mogu zameniti savet ili dijagnozu lekara ili profesionalnog medicinskog radnika (kardiologa, stomatologa, medicinske sestre, babice, farmaceuta, itd.). Vikipedija nije zamena za lekarski pregled.

Niko od pojedinih autora članaka, operatera baza podataka, programera, sponzora Vikipedije ili drugih povezanih sa Vikipedijom ne može preuzeti odgovornost za rezultate ili posledice bilo kakvog pokušaja da primenite ili prilagodite bilo koji podatak koji ste pročitali u ovoj enciklopediji.

Ništa od onog što možete naći na Wikipedia.org ili na nekom od projekata Vikimedijine zadužbine ne može biti upotrebljeno za pokušaj davanja ili sastavljanja medicinskog mišljenja ili dijagnoze ili na neki drugi način uplitanje u pitanje medicinske prakse.


IPAK: Treba da imate u vidu da se strašno trudimo da biramo verodostojne izvore podataka i, što je još važnije da budemo umereno polemični kako biste “uključili” svoje resurse i zainteresovali se za temu. Internet sadrži odgovore na sva naša pitanja. Internet je sveopšte znanje čovečanstva, jedina istinska demokratija za koju znamo. Budite uporni i tražite, a mi smo tu da vam damo ideju.


LIČNO, činjenicu da na interneta ima svega i svačega što traži “uključivanje” naše pažnje na 100, ja tretiram kao pozitivnu stvar, iako, tu stvarno ima svakojakih gluposti.